År 2023 firar vi

Skärgårdsbåtens Dag 2023 - torsdag 8 juni!


Skärgårdsbåtens Dag 2022 - onsdag 8 juni!

Se en film på YouTube från årets lyckade evenemang! Länken längre ner på denna sida.

De historiska skärgårdsbåtarna lämnar Strömkajen kl 18:15 för färd i konvoj ut till Vaxholm där staden möter med marknad och fest på kajen, återkomst till Stockholm ca kl 23.00

Foto: Lars Berglöf

Fartygen vid kaj i Vaxholm 8 juni 2022. Längst till höger, akter om Storskär, syns ångslupen Stimmaren. Foto: Lars Berglöf

Läs bildreportaget på Tidningen Skärgårdens nätsajt, mittuppslaget i papperstidningen: Länge leve de gamla skärgårdsbåtarna

I folkvimlet på kajen i Vaxholm: Marknad med försäljning av mat- och hantverksprodukter. Waxholms Folkdansgille uppträder och bandet Öbor står på scen. Marknaden börjar 17.30 och fartygen anländer ca 19.30. Vaxholms restauranger har öppet hela kvällen och flera butiker håller öppet till 21.00. Läs mer på Destination Vaxholm här!
Dessutom: Liveduon spelar på Hamnkrogen i Vaxholm.

Foto: Nilla Söderqvist Kl 21 trumpetades ett pampigt tapto och svenska flaggan på kajen halades, föreningens ordförande Lars Nyberg i bakgrunden längs till höger.

Foto: Lars Berglöf Solnedgång 8 juni, foto: Lars Berglöf

Nyhet 2022:

  • För besökare i Vaxholm kommer det att finnas möjlighet att följa med ångslupen Tärnan och m/s Syreni på en rundtur för att möta Skärgårdsbåtens Dags-kortegen och följa med den åter till Vaxholm.

Rundtur med ångslupen Tärnan - tyvärr fick Tärnan tekniska problem och den planerade rundturen ställdes in. Välkommen åter år 2023.


Rundtur med Syreni

Stavsnäs Båttaxis nyförvärv, som annars har dagliga turer mellan Stavsnäs-Sandhamn, körde denna kväll en åskådartur från Vaxholm för att möta kortegen från Strömkajen. Mycket uppskattat, särskilt som Syreni på hemfärden till Stavsnäs vinterhamn kunde ta med sig skärgårdsbor på vägen.

 Hela programmet för Trafikantföreningens evenemang 2022 som pdf att ladda hem!


 

Skärgårdsbåtens dag 2019-06-12, Strömkajen.
Fler foton på FB-sidan.

Foto: Nilla Söderqvist

Skärgårdsbåtens dag, filmer på YouTube